OVER ONS

Renaat De Fleurquin (°1992) heeft een master in de architectuur, maar stak met AR Creaties meteen de handen uit de mouwen om zijn ontwerpen in realiteit om te zetten. Wat tijdens zijn masterjaar in 2014 met een studiemakker als een zot avontuur begon – in een gehuurde garage waarin ze nota bene enkel bij goed weer konden werken, omdat ze door plaatsgebrek de planken moesten buiten zetten – is zeven jaar later een stevig bedrijf met een tiental arbeiders en een team van vaste onderaannemers.

Sinds juni 2021 zet Bart De Rijcke mee zijn schouders onder AR Creaties, het interieurmaatwerkbedrijf van Renaat de Fleurquin. 

Ook Bart De Rijcke (°1968) begon klein. Hij bouwde de bloemengroothandel van zijn vader uit tot een bloeiende onderneming met drie vestigingen, waaronder één in Nederland. Hij verkocht niet alleen bloemen, maar ook planten én decoratiemateriaal en dat aan veelal exclusieve floristen en bloemenwinkels in binnen- en buitenland. Na 27 jaar verkocht hij zijn zaak, omdat hij er naar zijn gevoel al het mogelijke mee had bereikt. Na een sabbatperiode ging hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Eind 2020 kreeg hij een telefoontje van dorpsgenoot Renaat De Fleurquin, aan wie hij de voorbije jaren af en toe advies had geboden en die nog op zijn dochters had gebabysit.  

Beide ambitieuze heren dragen topkwaliteit hoog in het vaandel en vonden mekaar in hun oog voor schoonheid en detail. Renaat zou de zoon van Bart kunnen zijn, maar dat grote leeftijdsverschil én hun complementariteit vinden de twee net hun grote troef. Bart heeft het verkopen helemaal in de vingers en voelt goed aan wat de klanten nodig hebben. Uit ervaring weet hij dat niet alleen het esthetische daarbij van belang is, maar dat het ook praktisch moet zijn. Een huis of kantoor is namelijk een plek waar wordt geleefd. Renaat is dan weer de handigheid zelve en een krak in het ontwerpen, vervaardigen en plaatsen van maatmeubilair.

Drie weetjes over Bart

  • Vertoeft in het weekend regelmatig in een museum of op een kunsttentoonstelling
  • Houdt van zeilen en een goed glas wijn
  • Is dol op dahlia’s in al hun kleuren en vormen

 

Drie weetjes over Renaat 

  • Doet zijn best om niet aan ieders meubels te voelen hoe en uit welk materiaal ze zijn gemaakt
  • Steekt met plezier zijn handen uit de mouwen aan zijn eigen woning
  • Mikt als tumblingtrainer bij Olympia Oosterzele met zijn gymnasten op internationale wedstrijden